Izaberite stranicu

Припреме за покретање нове Европске платформе за школско образовање напредују пуном паром. Од маја 2022. године европски практичари у школском образовању и заинтересоване стране биће позвани да истраже нову платформу која ће на крају постати центар за садржај, умрежавање и стручно усавршавање.

Као што је најављено крајем 2021. године, нова платформа ће под једним кровом објединити услуге и садржаје са платформи eTwinning и School Education Gateway. Ова прва верзија платформе која ће бити покренута у мају ће се посебно побринути за eTwinning кориснике, који ће на новој платформи и у новом формату пронаћи познате услуге Групе и TwinSpaces.

Развој платформе која ће укључити читав низ услуга одвијаће се постепено током наредних мјесеци. За то вријеме, тренутне платформе eTwinning и School Education Gateway ће остати доступне и наставиће да подржавају већину својих услуга, као што су уређивачки садржај и Еразмус+ алати (укључујући каталог курсева) на School Education Gateway-у или TwinSpaces на eTwinning-у за текуће пројекте.

Платформа, укључујући уређивачки садржај, ће генерално имати слободан приступ, али ће бити потребни налог и акредитиви за пријаву за коришћење одређених услуга. Нова платформа ће примјењивати EU Login, систем за аутентификацију Европске комисије са једном пријавом. Од корисника се већ тражи да креирају налог за EU Login како би се припремили за нову платформу и обезбиједили несметан прелаз. Од априла, када се будете уписивали на наше онлајн курсеве који се одржавају на ЕУ академији, биће потребан EU Login.

Такође, корисници имају приступ питањима и одговорима о транзицији и подстичу се да обрате пажњу на ажурирања која се шаљу електронском поштом.

Европска платформа за школско образовање и eTwinning су иницијативе Европске комисије које се финансирају кроз Еразмус+, европски програм за образовање, обуку, младе и спорт.

Останите са нама и преко eTwinning канала друштвених медија пратите даље вијести!

Пратите и друге вијести на etwinning.net