Izaberite stranicu

Представници Одјељења за образовање Брчко дистрикта су 13. 02. 2020. године  организовали семинар за наставнике, директоре основних и средњих школа и представнике академске заједнице и образовних валсти. Основни циљ семинара је био представљање Извјештаја ПИСА 2018 за Босну и Херцеговину.

Сенад Османовић, шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ рекао је да је ово прилика да директори, наставници и стручни сарадници брчанских школа из прве руке чују презентацију, односно да се упознају са свим спорним стварима које се евентуално не раде на прави начин и проблемима у наставном плану и програму како би резултати у наредном периоду били далеко бољи.

У уводном дијелу укратко су представљене активности и рад Агенције за предшколско, основно и средње образовање. Затим је представница Агенције за предшколско, основно и средње образовање, Жанета Џумхур, ПИСА координаторка и главна аналитичарка ПИСА извјештаја за  БиХ представила ПИСА извјештај осврнувши се на главне налазе и препоруке за Босну и Херцеговину. Све вријеме се наглашавала компарација резултата са ОЕЦД-овим просјеком. Циљ овог семинара је био упознати представнике различитих нивоа образовања са резултатима и препорукама и дати могућност учесницима за давање смјерница и идеја за будуће дјеловање у Брчко дистрикту.