Izaberite stranicu

Седма годишња еТвиннинг конференција под називом „еТвиннинг вибрације за нове генерације“ одржана је у Мостару 7. и 8. октобра 2021. године. На конференцији је учествовао велики број еТвиннера, заједно са еТњиннинг амбасадорима, представницима Државне организације за подршку корисницима, представницима ЕПАЛЕ платформе за образовање одраслих и неколико представника министарстава образовања у БиХ.

Током два дана представљени су резултати еТвиннинг активности у БиХ у протеклој школској години, одржани тематски панели, представљен рад ЕПАЛЕ платформе за образовање одраслих у БиХ и уручене еТвиннинг награде.

Два панела, предвођена еТњиннинг амбасадорима из Босне и Херцеговине, посвећена су добрим праксама које еТвиннинг стављају у фокус рада наставника средњих стручних школа, те улози и задацима еТвиннинг и ЕПАЛЕ амбасадора. Током првог дана, гост панела била је представница ВЕТ школе из Србије, Јасна Бошковић, Електротехничка школа „Никола Тесла“, из Панчева, Србија, амбасадор еТвиннинг -а, док је гост овогодишње конференције била проф.Лејла Турчило, која се осврнула на тему Медијска писменост и дезинформације, која је овогодишња тема еТњиннинга.

Другог дана конференције традиционално су додијељене еТвиннинг награде у БиХ према сљедећим категоријама:

1. Учитељи чији су пројекти номиновани за Европску награду, 2020
а. Нада Соколовић за пројекат Нетикуетте;
б. Драгана Арсић за пројекат Аппле Даи 3;
ц. Драгица Божић за пројекат Мој град некад и сад;
д. Алма Ђедовић за пројекат Учимо о емоцијама / Учимо о емоцијама.

2. еТвиннинг школа са максималним бројем освојених бодова 2021/2022.
а. ЈУ Гимназија „Исмет Мујезиновић“ Тузла
б. Јавна предшколска установа „Иванчица“ Усора

3. Најбољи еТвиннинг амбасадор за школску 2020/2021. године, а према резултатима гласања са више од 800 гласова, награда је додијељена Лејли Хујдур
4. Најистакнутији еТвиннер, а овога пута то је Снежана Стевић, ОШ „Алекса Шантић“, Осмаци.

Током овогодишње конференције додељене су још две награде за посебне активности:
победник еТвиннинг квиза: Мирза Бушатлић, Мешовита гимназија Бугојно и
– победница такмичења за Дан заштите животне средине, Селма Махмић, ОШ Кисељак 1 Билаловац.

Конференција еТвиннинг донијела је многе позитивне утиске, пружила прилику за размјену добре праксе наставника и дискусију о побољшању активности еТвиннинга у БиХ.