Izaberite stranicu

Састанак PISA 2018 и TIMSS 2019 координатора из надлежних министарстава образовања и Одјељења за образовање Брчко дистрикта је одржан 8. новембра 2018. године у Сарајеву у просторијама Агенције. Састанак је окупио координаторе PISA 2018 и TIMSS 2019 из министарстава образовања у Босни и Херцеговини, Одјељења за образовање Брчко дистрикта, те представнике Агенције и ОЕБС-а.

Координаторица PISA 2018 и TIMSS 2019 за Босну и Херцеговину је информисала присутне о завршеним активностима у оквиру главног истраживања PISA 2018 и пробног истраживања TIMSS 2019 у Босни и Херцеговини. Присутни су добили информације о припремама  за главно истраживање TIMSS 2019 које су у току, о активностима које се планирају за наредни период и представљен је узорак школа чији ће ученици, наставници, директори учествовати у истраживању.

Представљена је медијска кампања Квалитетно образовање за свако дијете са фокусом на међународна истраживања и могућности које нам подаци и анализе ових истраживања могу пружити.

Процијењено је да је сарадња у претходном периоду о питању ових истраживања била квалитетна, те да је потребно да се она настави у континуитету. Учесници су имали прилику изразити своја виђења, коментаре и сугестије, а договорили су и неколико наредних заједничких активности како би се TIMSS 2019 истараживање обавило по прописаним и стандардизованим процедурама.