Izaberite stranicu

У организацији Фондације Темпус – ЕПАЛЕ Државног тима за подршку, 12. маја је одржана пилот обука која се реализује као дио регионалне сарадње на развоју „Оквира компетенција медијске писмености“ у чијем састављању су учествовали стручњаци из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније. 

Након одржавања обуке првог модула у Сплиту у фебруару ове године, чији организатор је био ЕПАЛЕ тим из Хрватске, у Београду је одржана обука другог модула под називом „Утицај медијских садржаја на формирање личних и друштвених вриједности“. На развоју другог модула оквира компетенција медијске писмености и конципирању пилот обуке овог модула радиле су двије експерткиње у области медија и комуникације, Ана Мирковић и Маја Зарић. У пилот обуци је учествовало 30 практичара из региона и представника Државних ЕПАЛЕ тимова из свих земаља региона које учествују у пројекту сарадње.

Неке од главних тема о којима се дискутовало током овог модула пилот обуке су се односиле на разумијевање медијских садржаја и медијских порука, односно тумачење и процјењивање различитих медијских садржаја који директно и индиректно утичу на формирање ставова, понашање и разумијевање публике.