Izaberite stranicu

Агенција за предшколско, основно и средње образовање БиХ, као локални партнер пројекта ТО РЕГОС организовала је и координирала низ састанака радне групе за развој стандарда занимања за занимање хотелијерско-ресторански техничар (Х-РТ). Процес развоја стандарда Х-РТ обухватио је фазе припреме, писања и верификације  а реализован је у периоду од августа 2019. године до фебруара 2020. године. Фаза писања стандарда је реализована кроз 6 састанака/радионица (3+1 на нивоу БиХ и 3 на регионалном нивоу). Радну групу за развој стандарда у БиХ чинили су експерти из сектора угоститељства и туризма из различитих дијелова БиХ чији је рад у име АПОСО, у својству координатора пројекта за БиХ, организовао и модерирао Душан Сарајлић.

Методолошки, пројекат је реализован сукцесивно кроз активности на локалном нивоу (ниво појединачне државе) и заједничке активности на регионалном нивоу. Радна група за БиХ је под координацијом АПОСО развила прелиминарни приједлог стандарда, потом је овај приједлог на регионалном нивоу усаглашаван са приједлозима стандарда осталих држава учесница у пројекту и на крају на завршном састанку радне групе за БиХ је израђен коначан приједлог стандарда.
Завршни састанак радне групе за развој стандарда за занимање хотелијерско-ресторански техничар у БиХ, организован је 06. и 07. фебруара 2020. у Бања  Луци.

(више о пројекту ТОРЕГОС на линку пројекта ТОРЕГОС🙂