Izaberite stranicu

Припремите се за учешће на новим вебинарима које нам нуди School Gateway Login

Овај вебинар се фокусира на то како школе могу истовремено да укључе породице у успјешне образовне акције за побољшање учења ученика и социјални и емоционални развој.

 Петак, 6. новембар, 16:00 СЕТ

Придружите се вебинару!

 О чему говори овај вебинар?

Укључивање породица и заједница и њихово учешће у смисленим интеракцијама са школама кључно је за постизање образовне укључености и социјалне кохезије. У току ове хитне ситуације у образовању која произлази из здравствене кризе рачунање на укљученост породице од виталног је значаја за смањење ионако погоршаних неједнакости у учењу и подучавању. На вебинару ће бити представљени докази с неколико истраживачких пројеката које финансира ЕУ (FP6, FP7, H2020), тако да породице могу бити учинковито укључене у подршку образовању своје дјеце, а истовремено и саме профитирати, чак и у току пандемије COVID-19. Физичка удаљеност не спрјечава сарадњу и заједничку изградњу успјешних ситуација учења за сву дјецу.

Панел звучника

Роцио Гарсија-Керион и Бланка Фебре Лопез 

Овај вебинар дио је серије о промовисању инклузивног образовања и рјешавању проблема раног напуштања школе. Пронађите више извора на Европском приручнику за школе.