Izaberite stranicu

Брзи технолошки развој и непрекидни друштвени услови обликују разнолику комуникацијску динамику која доводи до неколико изазова као што су малверзације/дезинформације, говор мржње и пропаганда. У том контексту чини се да је образовање одраслих важан фактор у смислу пружања подршке појединцима да постану критичнији и отпорнији на те изазове. У том смислу, медијска писменост која се заснива на образовању за критичку медијску писменост може оснажити одрасле и промовисати развој активних демократичних грађана.

Позивамо вас да се укључите у предстојећу ЕПАЛЕ расправу која ће се бавити медијском писменошћу из опште и практичне перспективе у образовању одраслих. Подијелите своје ставове и искуства о томе на која би се питања и проблеме образовање за медијску писменост требало усмјерити код одраслих ученика. Расправа ће се одржати у уторак, 22. јуна 2021. од 10:00 до 16:00 часова.

Писана расправа ће бити представљена у преносу уживо на који су позвани стручњаци из: Elm Magazine (европски часопис за цјеложивотно учење) који раде за Финску фондацију за цјеложивотно учење, Квс у вези с доприносом медијске писмености у образовању одраслих. Писану расправу и пренос уживо ће модерирати Руте Баптиста, eTwinning менаџер професионалног развоја у European Schoolnet.

Запамтите датум и придружите нам се како бисте подијелили своје ставове о медијској писмености за одрасле!

Коментари ће бити отворени од 8. јуна како бисте могли почети дијелити своје мишљење и приједлоге.