Izaberite stranicu

Први регионални скуп за инструкторе Активног учења (АУН програма), у организацији Образовног форума из Београда, одржан је на Златибору, од 5. до 7. октобра. 2018. године.  Скупу је присуствовало преко 60 инструктора АУН програма из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Циљеви скупа су били:

  • Размјена информација о АУН програму у актуелним друштвеним и политичким околностима
  • Размјена искустава у примјени програма Активно учење (АУН)
  • Продубљивање разумијевања смисла АУН-а у савременом друштвеном и образовном контексту
  • Умрежавање АУН стручњака и подстицај за регионалну сарадњу

Босну и Херцеговину су представљали инструктори АУН програма који су завршили семинаре и обуке 2011. и 2012. године. Тадашњи семинари и обуке су реализоване у организацији Агенције за предшколско, основно и средње образовање и техничку помоћ ОЕБС-а под стручним вођством професора ( И. Ивић, А. Пешикан и С. Антић).

У претходном периоду већина  БиХ инструктора је реализовала  и потребна стажирања за Активно учење, те самим тим су стекли могућност за ширење идеја активног учења према наставничкој популацији у БиХ.

Регионалном скупу је присуствовала представница Агенције за предшколско, основно и  средње образовање која је уједно и АУН инструктор, Бранка Попић.

Идеје активног учења се итекако могу уклопити у многе процесе унапређења образовних система у Босни и Херцеговини  а самим тим приближити наставничкој популацији ради могуће интеграције у наставне планове и програме.