Izaberite stranicu

Платформе Европске комисије School Education Gateway и eTwinning спојиће се 2022. године у Европску платформу за школско образовање, задржавајући ваш омиљени садржај и ширећи га у јединственом, савременом и доступном простору.

Током 2021. године спроводе се обимна планирања и припреме како би се објединиле постојеће платформе на корист свих европских страна у образовању.

Пристижућа интегрисана платформа омогућиће вам да откријете и истражите цијели садржај и услуге под једним кровом, стварајући осјећај „дома”. Циљ јој је да се пружи јединствено и персонализовано искуство, истовремено подстичући осјећај заједништва и сарадње. Нова платформа додатно ће допринијети професионалном развоју запослених у подручју образовања и оспособљавања у Европи, а и шире.

Нову платформу прва је најавила Темис Кристопидау (Тhemis Christophidou), главна директорка за образовање, младе, спорт и културу, у свом уводном говору на Годишњој eTwinning конференцији.

Основи нове платформе засноване су на програму Erasmus+ Европске комисије и на његова три начела да се изгради,зеленије, инклузивније и дигиталније образовање у Европи. Платформа ће такође промовисати циљеве Eвропског образовног простора посебно Aкциони план за дигитално образовање и развој кључних компетнција

Пратите канале School Education Gateway i eTwinning- a како бисте били информисани о скором покретању!