Izaberite stranicu

Пета по реду регионална конференција ЕПАЛЕ мреже  која се традиционално одржава сваке године у сарадњи ЕПАЛЕ државних тимова за подршку из Босне И Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Србије одржана је у онлајн формату 22. и 23. новембра 2021.Тема овогодишње конференције била је „Унапређење дигиталних компетенција одраслих за приступ образовним приликама”.

Током два дана конференције, представници државних тимова, истакнути стручњаци из региона су кроз пленарна излагања и радионице представили своја искуства и резултате истраживања у области дигиталних компетенција у образовању одраслих, покренуте иницијативе и програме за развој дигиталних вјештина код одраслих, као и примјере добрих пракси у овој области у претходном периоду.

Јачање сарадње и размјене добрих пракси на регионалном нивоу, као један од кључних циљева овогодишње конференције, резултирало је и покретањем заједнице пракси, групе на ЕПАЛЕ платформи: Образовање у региону/Изображевање одраслих у регији (БА, ХР, МЕ, МК, СИ, РС) у оквиру које ће бити подијељени материјали са конференције и презентације, као и видео запис са одржане конференције. Група и материјали доступни су на линку.