Izaberite stranicu

На међународном eTwinning семинару „Иновације у средњем стручном образовању“, који је одржан у Братислави од 18. до 20. маја 2023. године, у организацији eTwinning Словачка, учествовала су и три представника Босне и Херцеговине – Мерхуниса Черкез, професорица из Жељезничког школског центра Сарајево, Дино Мулалић из  Мјешовите средње школе Грачаница и Наташа Кокоруш као представник НСО за средње стручно образовање у оквиру eTwinning-a Босне и Херцеговине.

Основни циљ семинара био је умрежавање са наставницима из цијеле Европе, размјена идеја и најбољих пракси, оснаживање и укључивање наставника у коришћењу ESEP-а у учионици. Такође, један од кључних циљева семинара у Братислави био је покретање колаборативног eTwinning пројекта путем eTwinning ESEP платформе и додавање у TvinSpace пројекат, као и упознавање са критеријумима квалитета.

Током тродневног интерактивног семинара представници Босне и Херцеговине размијенили су искуства и добре праксе са наставницима из Словеније, Чешке, Словачке, Сјеверне Македоније, Кипра, Грчке, Азербејџана, Литваније, Белгије и Данске, те стекли нова знања и вјештине рада на Европској платформи за школско образовање, како да се укључе у eTwinning користећи платформу док осмишљавају нове пројекте.

Учесници семинара имали су прилику да инерактивно учествују у свим радионицама, упознају се са савременим облицима подучавања и тако усаврше своје компетенције, стручне способности које ће им бити од велике користи у раду на пројектима и побољшању свакодневне наставе те да присуствују занимљивим радионицама и употребљавају различите ИКТ алате које могу да користе у наставном процесу.

Семинар је био одлична прилика за дружење и упознавање са колегама из различитих земаља, умрежавање и планирање будућих интернационалних пројеката.