Izaberite stranicu

У периоду од 15. до 16. октобра 2018. у Будимпешти је одржана EPALE конференција под називом Растимо заједно – подстицање инспиративне заједнице образовања одраслих.  Општи циљеви конференције су били:

  • прикупити ставове заинтересованих страна о томе како би се Европска агенда за учење одраслих и програми ЕУ у овој области могли развијати након 2020. године;
  • саслушати ставове главних заинтересованих страна и корисника о начину на који би жељели да се EPALE развија у средњорочном периоду;
  • генерисати ентузијазам међу заинтересованим странама како би се више укључили и промовисали EPALE платформу.

Ове дискусије омогућиле су Европској комисији да прикупи конкретне приједлоге од делегата за креирање политика и радног плана за EPALE.

Други дан конференције је био усмјерен на будуcћу улогу EPALE служби за подршку и наредне фазе EPALE пројекта. Студије случаја Малте и Пољске показале су различитост приступа унутар EPALE платформе. Рад у групама се фокусирао на неколико тема: EPALE као радни простор, развој EPALE платформе као снажног алата за дијељење и сарадњу, EPALE као мјесто за виртуаелне пројекте, будућност EPALE платформе и подизање виталне транснационалне заједнице.

Више од 250 учесника из тридесет и шест земаља Европе учествовало је у конференцији. Стејкхолдери и државни тимови за подршку EPALE су имали прилику да размијене идеје и искуства, креирају нове сарадње и прославе трећи рођендан EPALE платформе. Делегација Босне и Херцеговине је бројала четири члана.