Izaberite stranicu

Обавјештавамо Вас да еTwinning Државна служба за подршку-Агенција за предшколско, основно и средње образовање (ДСП) расписује конкурс за eTwinning амбасадора који ради у основној школи на територији Босне и Херцеговине.

ДСП бира амбасадора на период двије године, 2020. – 2022. године.

eTwinning амбасадор  треба да буде искусан корисник eTwinning портала, који је заинтересован да учествује у промоцији eTwinning портала и eTwinning активности у својој школе и шире.

Задаци еTwinning амбасадора су:

  • пружање помоћи ДСП-у приликом организовања догађаја унутар БиХ у вези са промоцијом eTwinning портала и појашњавањем основа или детаља за рад портала
  • организовање и самостално провођење промотивних и едукативних догађаја и обука у школама и предшколским установама у БиХ у координацији са ДСП-ом ради повећања броја регистрованих еTwinnera, повећања броја eTwinning пројеката и њиховог квалитета
  • организовање онлајн обука коришћењем ИКТ (информационо-комуникацијских технологија) алата. Софтвер за онлајн обуке обезбјеђује ДСП
  • допринос у размјени примјера добрих пракси с колегама у БиХ и у другим земљама
  • учешће на састанцима, конференцијама и семинарима самостално или са осталим eTwinning амбасадорима у земљи или иностранству на које их упути ДСП или добије позив организатора, а уз сагласност ДСП-а
  • пружање других информација у вези са провођењем eTwinningа у БиХ и друга врста помоћи ДСП-у.

Током планирања и провођења наведених активности неопходно је да амбасадор континуирано сарађује са ДСП-ом и од њега добије сагласност за своје активности, посебно у случајевима када оне  подразумијевају и потребу за финансијском подршком. ДСП ће сносити путне трошкове за све догађаје за које амбасадор буде ангажован.

Услови за пријаву

Заинтересовани кандидати треба да испуњавају сљедеће услове:

  • да су запослени у основној школи у БиХ
  • да су регистровани на eTwinning порталу
  • да су оснивачи најмање једног европског eTwinning пројекта и да су партнери у најмање једном eTwinning пројекту, као и да значајно доприносе овим пројектима (резултати морају да буду видљиви кроз активности у Twinspace дијелу пројекта)
  • да добро говоре енглески језик (међународни догађаји намијењени eTwinning амбасадорима одржавају се најчешће на енглеском језику, размјена примјера добре праксе с другим земљама учесницама еTwinninga се, такође, одвија на енглеском језику)
  • да користе ИКТ алате неопходне за рад на еTwinning порталу (алати за комуникацију, претраживање, размјену материјала и оглашавање)
  • да имају развијене организацијске, комуникацијске и презентацијске вјештине.

Одабир кандидата

Кандидати који су ушли у ужи избор биће обавијештени путем имејла.

Коначна одлука о одабиру eTwinning амбасадора из БиХ биће донесена крајем фебруара 2020. године и то на основу цјелокупне пријаве кандидата. Са изабраним кандидатом ће бити закључен посебан уговор. Приликом одабира eTwinning амбасадора водиће се рачуна о географској заступљености представника основних школа из различитих дијелова БиХ, о узрасту дјеце с којом раде и успјешности рада на  eTwinning порталу. eTwinning амбасадори обавезни су да током обављања дужности амбасадора буду активни и да о својим активностима обавјештавају ДСП. Уколико амбасадор током двогодишњег периода дјеловања у тој улози није активан у периоду дужем од два мјесеца, изузев периода јули-август и децембар-јануар, ДСП задржава право да амбасадора разријеши дужности.

Напомена: Наглашавамо да се активности eTwinning амбасадора често преклапају с радним

временом запослених у основној школи.

Како се пријавити?

Позив за конкурс за eTwinning амбасадора биће отворен од 05.02.2020. године и објављен на www.aposo.gov.ba и на eTwinning BiH FB страници.

Онлајн пријавни образац можете попунити кликом на линк: https://forms.gle/6Pgt5fC8jvJzpLoJ9

Уз образац је потребно да на имејл адресу etwinningbih@aposo.gov.ba пошаљете:

  • мотивационо писмо
  • биографију особе у Europass формату.

Конкурс остаје отворен до 17.02.2020. године, а све додатне информације можете добити на број телефонa 033/942-852/855 или путем имејла etwinningbih@aposo.gov.ba