Izaberite stranicu

Пандемија узрокована вирусом КОВИД-19 снажно је утицала на подручје образовања одраслих, а промјене су се, као и у другим пољима одразовања, догодиле веома брзо. Сви који су укључени у образовање одраслих морали су показати велику издржљивост и креативност у прилагођавању новонасталој ситуацији.

Као подршка, креиран је ЕПАЛЕ сет  ресурса који је објављен на платформи. Овај сет за помоћ у образовању одраслих представља преглед занимљивих садржаја и нуди алате за коришћење у подучавању и учењу.

Преузмите ЕПАЛЕ сет ресурса 2020: Изазови и иновације са платформе ЕПАЛЕ

Још један вид подршке заједници едукатора одраслих у току пандемије, а уједно и највећи и најзначајнији догађај из области образовања одраслих у Европи који је обиљежио претходну годину, јесте засигурно и Конференција ЕПАЛЕ заједнице 2020: Обликовање будућности образовања одраслих у Европи. Овај догађај се традиционално одржава сваке године у некој од европских престоница, али је овог пута одржан у онлајн формату и представљен путем ЕПАЛЕ платформе и још неких онлајн канала. Конференција ЕПАЛЕ заједнице је намијењена свим заинтересованим странама из сектора образовања одраслих са европског континента, али и шире, а прошлогодишњу тродневну конференцију пратило је више од 3800 посјетилаца. Након конференције објављен је сет ресурса у коме је приказан садржај са конференције. Овај сет представља јединствени водич кроз онлајн Конференцију ЕПАЛЕ заједнице 2020, а креиран  је како би олакшао корисницима да се крећу кроз богатство емитованог садржаја.

Овогодишња онлајн Конференција ЕПАЛЕ заједнице 2021 најављена је за период од 12. до 14. октобра 2021. године, а сви учесници ће имати прилику да чују еминентне говорнике, стручњаке из области образовања одраслих и креаторе образовних политика, да прате панеле на различите теме, као и да учествују у различитим радионицама и дикусијама, како на европском тако и на националном нивоу.

Током 2020. године чланови заједнице су бројним квалитетним и инспиративним садржајима обогатили платформу ЕПАЛЕ.  Иницијатива пројекта ЕПАЛЕ „Приче из ЕПАЛЕ заједнице 2020“ привукла је пажњу многим регистованим корисницима. Они су се окупили како би се суочили са изазовима током пандемије и својим подијељеним причама подржали колеге и побољшали вриједност и иновативност у образовању одраслих. Међу њима се налазе и четири инспиративне приче из Босне и Херцеговине. Ова кампања је успијешно завршена крајем 2020. године, а данас можете прочитати укупно 114 прича обједињених у издању Књига прича из ЕПАЛЕ заједнице 2020.