Izaberite stranicu

Државна служба за подршку EPALE БиХ, која дјелује унутар Агенције за предшколско, основно и средње образовање у Босни и Херцеговини, овом приликом жели да подијели радосну вијест са цијелом заједницом образовања одраслих у  БиХ која од недавно ЕПАЛЕ платформи може приступити и на босанском и на српском језику. Поред хрватског језика, који је већ у употреби на  EPALE платформи, од сада су доступна и друга два службена језика Босне и Херцеговине:

EPALE је европска платформа намијењена професионалцима у области образовања одраслих у Европи. Основала је Европска комисија 2014. године у оквиру програма Еразмус+ (2014–2020), а у Босни и Херцеговини се имплементира од 2015. године.

Данас ова вишејезичка платформа броји преко 80 000 регистрованих чланова из цијеле Европе, а поред 24 службена језика ЕУ од сада је доступна на још осам.

EPALE платформу издваја интерактивни приступ који подразумијева активно учешће корисника. Платформа пружа могућност појединцима и институцијама да:

  • усавршавају своја знања користећи ресурсе на платформи (публикације, научне радове, објављене блог чланке и друге разноврсне садржаје на платформи);
  • разговарају са колегама широм Европе о темама у области образовања одраслих (учествовањем у активним дискусијама, учествовањем у раду мањих група чији су чланови окупљени око неке теме и на тај начин размјењују идеје и искуства).

Истовремено, EPALE платформа омогућава регистрованим корисницима да активно доприносе заједници тако што ће:

  •  представити своја знања из области образовања одраслих којима се баве (писање блогова, вијести, чланака, објављивање догађаја);
  • представити другим регистрованим члановима релеватне ресурсе (додавање нових ресурса у постојећу базу);
  • представити рад своје организације, примјере добре праксе;
  • пронаћи партнере за пројекте. ЕПАЛЕ платформа пружа могућност појединцима и институцијама да се припреме за учествовање у осмишљавању и спровођењу ових пројеката, чиме могу да допринесу унапређивању области образовања одраслих.

Позивамо све чланове андрагошке заједнице Босне и Херцеговине да се региструју на платформи EPALE и постану дио највеће заједнице образовања одраслих у Европи!

Ваш државни тим за подршку EPALE БиХ