Izaberite stranicu

Изненадна затварања школа у прољеће ове године присилила су директоре школа, наставнике и родитеље да уведу новине и “пређу додатне километре” како би подржали дјецу да уче у потпуно другачијем окружењу. Почетак школске године 2020/2021. сигурно још увијек није “обичан посао”. Образовни системи у Босни и Херцеговини као и васпитно-образовне установе израдили су различите планове како би обезбиједили сигурно школовање којим се поштују правила тренутне ситуације у цијелом свијету (физичка удаљеност, правила хигијене, ношења маски, мјешовита настава – у школи и на даљину…).

Велико питање у цијелом свијету па и код нас је како и на основу којих података дати адекватну подршку и мотивацију свим учесницима школске заједнице (директорима, наставницима, ученицима, родитељима, представницима локалне заједнице…). 

Најбољи начин да се добију адекватне препоруке је учешће у припремљеним истраживањима. Ваш глас може помоћи директорима васпитно-образовних установа, образовним властима и министрима у доношењу веома важних одлука у ово не тако уобичајено вријеме. Молимо све наставнике, наше eTwinnerе да Учествујте у овој краткој анкети како бисте подијелили своја искуства с нама. како бисмо подијелили искуства наставника из Босне и Херцеговине с наставницима широм Европе. Анкета је отворена до 27. септембра и доступна је на 23 језика. Резултати ће бити објављени на платформи School Education Gateway.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/schoolyear2020?surveylanguage=HR