Izaberite stranicu

У Тузли је 15. и 16. јануара 2020. године одржана X међународна конференција – Отворена школа у заједници на тему: „Квалитетан системски приступ за развој кључних компетенција сваког ученика“, коју је организовало међународно удружење „Интерактивне отворене школе“, Тузла. Конференција је намијењена образовној јавности, односно представницима школа, родитељима, представницима институција и тијела одговорних за образовање на подручју Тузланског кантона и шире те осталим институцијама и организацијама које у дјелокругу властитог рада имају сарадњу са школама.

Први дан конференције обиљежио је низ пленарних сесија током којих се говорило о значају квалитетног системског приступа за развој кључних компетенција сваког дјетета.

Друга пленарна сесија другог  дана била је посвећена резултатима и пепорукама ПИСА 2018 истраживања у БиХ, које је представила Жанета Џумхур, представница Агенције за предшколско, основно и средње образовање. То је била још једна прилика да велики број наставника, представника педагошких завода, универзитетске заједнице дискутују о корацима у сврху оспособљавања ученика за примјену стеченог знања у окружењу.