Izaberite stranicu

У наредним данима ћемо објавити све пристигле идеје о „Школи снова“. Иако нису освојили награде, ово је прилика да их подржимо лајком јер се водимо слоганом да је важно учествовати и да је важно знање дијелити!

Ко су наши учесници такмичења, провјерите сами 🙂

  • Да прижељкују своју школу из снова, поручили су нам ученици V-2 разреда ОШ „Кисељак 1“ из Билаловца. Њихова учитељица Селма Махмић послала нам је њихов рад на тему „Школа из снова“. Она нам је написала да су ученици маштали и сањали о већој школи, са много спратова и учионица. Да школа из снова има библиотеку и читаоницу, салу за извођење наставе из физичке и здравствене културе, терене за фудбал, одбојку, кошарку, игралиште, много дрвећа, цвијећа, воћњак и повртњак о којима би бринули они. Ту је и базен да науче пливати, интернет, информатичка учионица и wi-fi, како би развијали дигиталне компетенције. У њиховој школи из снова сви су једнаки, али различити, брину једни о другима и воде рачуна о чистоћи школе и школског дворишта. Кажу да већина школа има ове садржаје, али да они немају и зато маштају и сањају.

 

Своје идеје поставили су на један пано који можете да погледате овдје.

 

  • Ученици  ОШ „Фра Дидака Бунтића“ из Читлука, ОШ „Билетић Поље“, са наставницом Антонијом Зовко заједнички су радили на теми креативног изражавања. Водећи се цитатом Пабла Пикаса „Смисао живота је пронаћи свој дар. Сврха живота је да га поклањамо.“, представили су нам све креативне технике и методе које се могу користити у васпитно-образовном процесу како би обогатили свој рад. Шта нам поручују наши пријатељи, погледајте на линку.

 

Ученица седмог разреда ОШ „Осман Накаш“ из Сарајева Илмихана Арслановић написала је, фотографисала и послала своје идеје о томе шта за њу значи школа из снова. Креацију наше мале другарице Илмихане можете да погледате овдје.