Izaberite stranicu

ЕПАЛЕ је домаћин годишње онлајн конференције која се одржава 10, 11. и 12. октобра 2023. године.

Прославимо надолазеће промјене, раст и еволуцију цјеложивотног учења и стицања вјештина. Допустите себи да будете дио процеса трансформације која се шири и развија у Европској години вјештина. Конференција под називом „Процват! Вјештине за будућност“ жели да истакне потенцијал учења и образовања одраслих у оснаживању људи да се успјешно носе са промјенама на тржишту рада, укључити грађане у друштво и демократију те укључити све у учење.

Конференција обухвата три теме:

Дан 1: Оснаживање. Радна снага с одговарајућим вјештинама  

Дан 2: Ангажованост. Вјештине за демократски живот

Дан 3: Укључивост. Прилике за развој инклузивних вјештина

Пленарна излагања (која укључују инспиративне уводне говоре, панеле и ЕПАЛЕ разговоре) су бесплатно доступна онлајн путем ЕПАЛЕ платформе, FacebookаLinkedInа, и Twitterа.

Интерактивна радионицa с ограниченим бројем мјеста слиједи након пленарног излагања сваког дана конференције. Језик у употреби током свих дана конфереренције и током радионица је енглески.

Овд‌је можете погледати цијелокупни програм Конференције ЕПАЛЕ заједнице 2023 – Процват! Вјештине за будућност!

Конференција ЕПАЛЕ заједнице 2023. такође укључује и низ попратних догађаја у организацији земаља учесница у пројекту. Агенција за предшколско, основно и средње образовање и Државни тим за подршку ЕПАЛЕ у Босни и Херцеговини у сарадњи са Државним тимовима за подршку ЕПАЛЕ из Сјеверне Македоније, Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније организујe тродневни догађај намијењен ЕПАЛЕ амбасадорима из региона који ће бити усмјерен на теме Конференције ЕПАЛЕ заједнице 2023. у контексту Европске године вјештина. Регионални догађај има за циљ јачање мреже ЕПАЛЕ амбасадора из шест земаља југоисточне Европе и биће одржан 4, 5. и 6. октобра 2023. године у Скопљу, у Сјеверној Македонији.