Izaberite stranicu

Завршна EPALE конференција на тему „Андрагошке компетенције наставника“, реализована је у оквиру другог циклуса EPALE пројекта који у Црној Гори спроводи Центар за стручно образовање. Конференција је одржана 30. новембра 2018. године у хотелу Сплендид у Будви.

Конференцији су у име EPALE тима Босне и Херцеговине и Агенције за предшколско, основно и средње образовање присуствовали доц. др Синиша Гатарић, државни координатор EPALE БиХ и  Славко Каран, сарадник за проведбу ЕPALE активности.

Догађај је окупио 90 представника различитих институција владиног и цивилног сектора (представнике министарстава и других органа државне управе, привредне коморе, послодаваца, лиценцираних организатора образовања одраслих, образовних установа, цивилног сектора, медија), као и представнике EPALE служби за подршку из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске.

У оквиру EPALE пројекта је  реализован велики број активности које су битно допринијеле подизању свијести стејкхолдера о значају умрежавања и коришћења различитих ресурса за учење, промоцији значаја образовања одраслих на државном и међународном нивоу, мотивисању опште и стручне јавности за коришћење електронске платформе и промоцији EPALE заједнице у Црној Гори.

EPALE пројекат је утицао и на  јачање међународних веза, кроз успостављање праксе одржавања регионалних конференција уз партнерску сарадњу земаља – Црне Горе, Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске и Словеније.