Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje organizirala je završnu konferenciju EPALE projekta u Bosni i Hercegovini. Konferencija je održana 13. i 14. Studenoga 2018. godine u Bijeljini. Sudjelovalo je preko šezdeset predstavnika institucija iz oblasti obrazovanja odraslih iz Bosne i Hercegovine i regije.

Ravnateljica  Agencije Maja Stojkić pozdravila je na početku programa Konferencije nazočne i otvorila Konferenciju naglašavajući važnost cjeloživotnoga učenja i kreiranja razvojnih politika povezanih sa stanjem i potrebama tržišta rada što u konačnici doprinosi i rastu zaposlenosti.

Doc. dr Siniša Gatarić, zamjenik ravnatelja  Agencije,  rukovoditelj  područne jedinice Agencije u Banja Luci i koordinator EPALE projekta u Bosni i Hercegovini rekao je u svom uvodnome obraćanju nešto više o projektu i njegovoj implementaciji u Bosni i Hercegovini.

Žaneta Džumhur,koordinator projekta e–Twinning u BiH, predstavila je aktivnosti e-Twinning projekta u BiH.

Marica Vukomanović u ime Fondacije Tempus Republike Srbije, Gordana Bošković, u ime Centra za strukovno  obrazovanje Crne Gore i Mario Vučić, u ime Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Republike Hrvatske predstavili su novine u obrazovanju odraslih i aktivnosti EPALE u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Gordana Latinović, zamjenica ravnatelja  Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, koja je govorila o obrazovanju odraslih i tržištu rada u Republici Srpskoj.

Drugoga dana Konferencije nazočni  su imali prigodu čuti  prezentacije Branislave Knežić, profesorice Filozofskog fakulteta u Beogradu na temu  „Obrazovanje u zatvoru: društveni i/ili naučni znanstveni zaborav“ i Milana Potkonjaka profesora pedagogije na temu o obrazovanju zatvorenika u sustavu  za izvršenje krivičnih sankcija Republike Srpske.