X Međunarodna konferencija – Otvorena škola u zajednici na temu: “Kvalitetan sustavan pristup za razvoj ključnih kompetencija svakoga učenika” u organizaciji Međunarodne udruge “Interaktivne otvorene škole” Tuzla održana je 15. i 16. siječnja 2020. godine u Tuzli. Konferencija je namijenjena obrazovnoj javnosti, odnosno predstavnicima škola, roditeljima, predstavnicima institucija i tijela odgovornih za obrazovanje na području Tuzlanskoga kantona i šire te ostalim institucijama i organizacijama koje u djelokrugu svoga rada imaju suradnju s školama.

Prvi dan Koferencije obilježen je nizom plenarnih sesija tijekom kojih se govorilo o važnosti kvalitetnoga sustavnoga pristupa za razvoj ključnih kompetencija svakoga djeteta.

Druga plenarna sesija, drugoga  dana Konferencije, bila je posvećena rezultatima i peporukama PISA 2018 istraživanja u BiH koje je predstavila Žaneta Džumhur, predstavnica Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Konferencija je bila još jedna od prigoda da veliki broj nastavnika, predstavnika pedagoških zavoda, univerzitetske zajednice raspravljaja o potrebnim koracima u cilju osposobljavanja učenika za primjenu stečenoga znanja u okružju.