Platforme Europske komisije School Education Gateway i eTwinning spojit će se 2022. u Europsku platformu za školsko obrazovanje, zadržavajući vaš omiljeni sadržaj i šireći ga u jedinstvenom, suvremenom i dostupnom prostoru.

Tijekom 2021., provode se opsežno planiranje i pripreme kako bi se objedinile postojeće platforme za dobrobit svih europskih dionika obrazovanja.

Nadolazeća integrirana platforma omogućit će vam da otkrijete i istražite sav sadržaj i usluge pod jednim krovom, stvarajući osjećaj „doma”. Cilj joj je pružiti jedinstveno i personalizirano iskustvo, istovremeno potičući osjećaj zajedništva i suradnje. Nova će platforma dodatno pridonijeti profesionalnom razvoju obrazovnih djelatnika u području obrazovanja i osposobljavanja, u Europi i šire.

Novu je platformu prva najavila Themis Christophidou, glavna direktorica za obrazovanje, mlade, sport i kulturu, u svojem uvodnom govoru na Godišnjoj konferenciji eTwinninga.

Temelji nove platforme zasnovani su na Komisijinom programu Erasmus+ i na njegovima trima načelima, a to su izgraditi, zelenije, uključivije i digitalnije obrazovanje u Europi. Platforma će također promicati ciljeve Europskog obrazovnog prostora, osobito Akcijski plan za digitalno obrazovanje i razvoj ključnih kompetencija.

Pratite kanale School Education Gateway i eTwinninga kako biste bili informirani o skorom pokretanju!