Državna organizacija za potporu eTwinningu Bosne i Hercegovine je u Konjicu,  u razdoblju od 16. do 18. kolovoza 2023. godine, održala prvi eTwinning ljetni kamp za buduće eTwinnere i eTwinning početnike.

Program kampa započeo je 16. 8. 2023. godine organizacijom trećeg sastanka DOP i eTwinning ambasadora, koji je bio posvećen aktualnostima i planovima eTwinning tima u BiH do kraja kalendarske godine.

Kamp „Ljetna eTwinning inspiracija – moja profesionalna motivacija“ okupio je 47 motiviranih kandidata koji žele razviti i usavršiti znanja o eTwinning zajednici i eTwinningu općenito. Sudionici kampa stigli su nam iz 21 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Programom ljetnog kampa osigurane su edukativne aktivnosti o prirodi i mogućnostima ESEP portala i eTwinning projekta te prilike za dobru zabavu, uz aktivnosti međusobnog upoznavanja, suradnje i povezivanja odgojitelja, učitelja, nastavnika i ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova kroz registraciju na platformu i pokretanje  eTwinning projekata (koji će im omogućiti povezivanje s ustanovama i kolegama diljem Europe).

Državna organizacija za potporu eTwinningu i eTwinning ambasadori održali su niz radionica na različite aktualne eTwinning teme, od kojih izdvajamo: Što je eTwinning?, Inspirativno i kreativno okruženje za učenje, Prvi koraci u eTwinningu –  kako se registrirati?, Kvaliteta eTwinning projekata –  kriteriji kvalitete, Razvoj kreativnosti kroz igru, Sigurnost i zaštita podataka u eTwinningu i Izradimo reklamu za eTwinning kamp.

Također, pozornost nazočnih izazvale su prezentacije istaknutih i nagrađivanih eTwinnera nastavnika, koji su nesebično dijelili ideje, iskustva, znanja i primjere dobre prakse na teme:  Moje profesionalno putovanje s eTwinningom, Primjeri nagrađivanih EQL projekata, Primjena web-alata i dr.

Inspirirani i motivirani, osnaženi novim idejama, sigurnim okruženjem za mogućnosti profesionalnog razvoja i cjeloživotno učenje, inovativnim prilikama za povezivanje nastavnika i učenika pomoću informacijsko-komunikacijskih tehnologija i web-alata kroz sudjelovanje u međunarodnim projektima, dočekujemo spremno novu školsku/pedagošku godinu! Sretno svima!