U Trebinju je, 21. i 22. listopada 2021. godine, održan dvodnevni sastanak Nastavak implementacije ERASMUS+ projekata u okviru Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje koji predstavlja još jednu od planiranih aktivnosti projekta EPALE u Bosni i Hercegovini za ciklus 2019-2021. Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje djeluje kao Državni servis za podršku (DSP), a u okviru ERASMUS+ programa implementira dva projekta: EPALE i eTwinning. Cilj sastanka bio je planiranje budućih aktivnosti ERASMUS+ projekata na razini Agencije, kao i nastavak započetih aktivnosti. Sastanku su nazočili svi zaposlenici Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Prvoga dana sastanka državni timovi za podršku EPALE i eTwinning predstavili su rezultate realiziranih aktivnosti i primjere dobrih praksi u dosadašnjem razdoblju implementacije obadva projekta, kao i dobre prakse iz njihove višegodišnje zajedničke suradnje.

Drugoga dana sastanka rukovoditelji područnih jedinica Agencije predstavili su planirane aktivnosti u okviru Agencije za iduće razdoblje rada. Razgovaralo se o reformama, izazovima i smjernicama Europske komisije u oblasti obrazovanja. Ravnateljica Agencije, gđa Maja Stojkić, završila je sastanak s informacijama kako se implementacija ova dva ERASMUS+ projekata u BiH nastavlja i u razdoblju 2021-2027 te naglasila kako će Agencija slijediti preporuke Europske komisije i učiniti sve potrebne korake za nastavak suradnje, umrežavanja i razmjene iskustava svih zainteresiranih iz oblasti obrazovanja.