U četvrtak, 10. oktobra 2019. godine, Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje održala je veliku konferenciju povodom pet godina eTwinning programa u BiH.

U proteklih pet godina odgojno-obrazovna zajednica Bosne i Hercegovine veoma zainteresovano i aktivno učestvuje u jednoj od najuspješnijih evropskih inicijativa u oblasti odgoja i obrazovanja – eTwinningu.

U eTwinning zajednicu uključeno je preko 470 odgojno-obrazovnih ustanova predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja te više od 1.400 odgojno-obrazovnih djelatnika Bosne i Hercegovine.

Uz proslavu 5. godišnjice eTwinning programa, konferencija, održana u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, bila je prilika i da se nagrade najbolji eTwinneri i eTwinning škole kao i da se predstave dosadašnji rezultati programa.

eTwinning program promoviše saradnju škola u Evropi korištenjem informacionih i komunikacionih tehnologija, pružajući podršku, alate i usluge te mogućnosti besplatnog i kontinuiranog online stručnog usavršavanja za nastavnike s krajnjim ciljem jačanja nastavničkih i učeničkih kompetencija kroz eTwinning.

Dobitnike nagrada, prezentacije i jedan mali dio atmosfere s proslave 5. jubileja eTwinninga u BiH pogledajte na sljedećim poveznicama:

Dobitnici nagrada

Galerija fotografija

Mediji o nama

eTwinning u brojkama

Prezentacije: