Kao odgovor na tešku situaciju u kojoj se našla Bosna i Hercegovina zbog pandemije COVID-19 (korona virusa), Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje ponudit će u idućem periodu veliki broj materijala međunarodnih istraživanja PISA, TIMSS i PIRLS koje možete pronaći na službenim stranicama Agencije.

Kako bi odgojno-obrazovnim radnicima, ali i učenicima i njihovim roditeljima u najvećoj mogućoj mjeri olakšali pristup relevantnim izvorima i edukativnim materijalima, svaku sedmicu u idućem periodu posvetit ćemo jednom od međunarodnih istraživanja.

Započinjemo sa sedmicom PIRLS-a!  Na našim službenim stranicama imate mogućnost preuzeti zadatke, ali i upoznati se s načinom njihovoga bodovanja.

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje provodi međunarodna istraživanja u Bosni i Hercegovini. Osim istraživanja PISA 2018, Agencija je provela i TIMSS 2019 istraživanje čiji će rezultati biti poznati krajem 2020. godine. Pripremne radnje za istraživanje PIRLS 2021 i PISA 2021 su u tijeku, ali još uvijek čekamo na Odluku Predsjedništva BiH te okončanje krize izazvane korona virusom.

Hvala svima koji svojim zalaganjem i radom pomažu djeci da prate nastavu bez izlaganja riziku od zaraze.